Wij …

Mariakerke, zondagavond 12 juli 19.30 u.

Dagje zeetje, dagje strand. Manlief speelt meeuw en piraat, moeder Bloem zont en geniet. Voeten in het water. Stilletjes uitbundig gelukkig zijn.

Luisteren naar het enorme lawaai dat een zee zingt. Een zingende zoute zee. Een mens zou er l-irissch van worden. Doen wat we doen. Niet vragen waarom.

Geratel van zus. Zus die zo anders is dan ik. Blonder vooral. En slanker. Maar altijd zus. Zus-dingen doen. Praten over kleren en solden. Over Marokkanen en het VB. Zwijgen en uhu-doen. Denken en weten maar steeds zwijgen.

Gek doen met ‘de kinderen’. Roze cava drinken en veel te veel mosselen eten. Springen op een springkasteel en weten dat er hetzelfde bloed door de aderen stroomt. Merken dat zus ook Bloem-bloed heeft al is ze een krak in het verbergen daarvan.

Manlief zien zwijgen en glimlachen. Tolerantie ten top.

Toch gelukkig zijn.

Dan een marktje doen. Mijn hand krampachtig aan de kap van zoonliefs trui. Bonzend hart omdat hij tussen mensen loopt met 56 sterretjes op hun gezicht, armen vol tattoo’s en tongpiercings van hier tot Hong Kong. Onderbroeken van 1 euro die gewassen waarschijnlijk een bedsprei worden. Omvér vallen van de geur van wafels, hamburgers en ‘carrecollen’ door elkaar. Een geweer mét lichteffect vangen door eendjes te vissen.

De maat vol weten. Kijken naar elkaar en zeggen: Wij zijn weg. Familie even achterlaten, en over het strand langs de zee ademen en ademen. Longen vullen met ‘wij’. Ogen schitteren, ‘de zever’ uit mijn mond van het lachen tegen wind in. Hoofd omlaag wegens zandstorm. Schateren en slikken want zand schuurt de maag niet.

Beseffen dat ik anders ben. En toch mezelf. Mét hem lukt dat altijd. Met hén ben ik Bloem. Er is niets mooiers dan dat.

We-time

We-time

Advertisements

2 thoughts on “Wij …

zegt u het maar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s