Wenningen…

– Vandaag besteedde ik vijftig minuten en ongeveer 524 seconden aan het bespreken van wat de volgorde van de dagen en de maanden zijn. Ik schreef ze op bord, somde ze op, leerde het truukje om te onthouden hoeveel dagen er in welke maand zitten en liet de leerlingen ze 3 keer opschrijven. Dat was het … voor een heel lesuur wiskunde.

– Ik geef les aan leerlingen die niet weten in welk jaar ze geboren zijn. Er zijn zelfs aanwezigen die niet weten op welke datum ze jarig zijn.

– Hun vinger opsteken om het woord te vragen is moeilijk. Zeer moeilijk.

– Er worden vriendenboekjes op mijn bureau gelegd. Om in te vullen!!!!

– Elke speeltijd hangt er een kind aan mijn knie (ja, met mijn lengte hangen ze aan mijn knieën) dat zijn armen om mijn billen zwiert en zijn neus tegen mijn heupen of lager drukt. Jufknuffelen noemen ze dat.

– Wanneer de school uit is, heb ik alle dagen oudercontact. Mijn eerste vranke antwoord was: “Durft ze me dat zelf niet zeggen?” En op een lieve, zachte toon, hee. Kindjes mogen hun mening tegen mij zeggen. Liefst zelfs zelf!

Klink ik moe? Ja, ik ben dat. Voorlopig heb ik nog steeds liever een klas grillige pubers. Een mens is dat gewoon. Dit mens toch!

Advertisements

One thought on “Wenningen…

zegt u het maar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s