Kalmte kan u redden …

maar ik liep verloren in de chaos.

Vandaag deed ik de boeken toe. “Kalme Chaos” van Sandro Veronesi hield me een maand in de ban. Heden verslond ik de laatste letters.

Wat ik ervan vond is niet belangrijk. Ik las het boek in een periode dat het niet zo goed met me ging. Maar dat had u waarschijnlijk al geraden. Niemand verdwijnt van de wereldwijdenet-bol zonder een reden. De chaos was de reden. Innerlijk en uiterlijk.

Zes kilo bleven achter. Ik zie er fantastisch uit. Maar de binnenkant is niet kalm. Vooral chaos.

Momenteel gaan de golven wat liggen en kom ik tot rust.  Bij het boek van Sandro. Dat me ontgoochelde en betoverde tegelijk. Ik ontmoette iemand op een kruispunt in mijn leven die het beter kan zeggen. Hij vindt woorden zoals  een varken truffels speurt. Hij noemt zich ezel. Wat hij soms ook wel zal zijn.

Afin, ik stond op dat kruispunt dus. Onoversteekbaar.  Met een chaos van auto’s aan autostradesnelheid.

Een tijdje bleef het licht rood.

Bij het beëindigen van het boek sprong ineens het groene weer aan. Ook ik koos ervoor om niet te strijden. Net zoals Pietro dat doet. De anti-climax van het boek zorgde voor de genode stamp onder mijn k…

Er was wapenstilstand. Er was overgave. Er was nederlaag. Er was mislukking.  Er was rock bottom. Absoluut dieptepunt.

Vanuit mijn trog roep ik u toe. “Joehoe … is daar iemand?”

Ik ben hier. Wat bibberig. Wat flauw op de benen. Wat onzeker. Glanzend van het embryonaal vocht pers ik mijn woorden weer richting oppervlakte. Ze zakken naar de zeediepte die ik rijk ben geworden. Ooit laat ik de snede keizerlijk aan mij voorbij gaan. Nu ben ik nog herstellende. Verslagen. Maar met kracht in kiemende groei. Ooit bloei ik weer. Ooit. Hopelijk zijn jullie er dan nog.

Groeten van uw allerBloem.

Advertisements

11 thoughts on “Kalmte kan u redden …

  1. In de winter moeten de bloemekes soms eens rusten en op kracht komen. En als dan de eerste zonnestraaltjes opduiken, duwen ze hun kopke wel weer boven. Vertrouw op uw natuur, bloemeke! die zit wel goed!

  2. welkom terug… Ik heb het nogal laat door, maar het is daarom niet minder gemeend! 🙂 Leuk dat er terug van jouw schrijfseltjes de wereld in gestuurd worden.

zegt u het maar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s