Grote mensen

Van grote mensen-doen. Ik doe dat graag. Op uw 3 de school ingaan en er waarschijnlijk pas op uw 67 uitkomen. Dat vraagt gewoon om af en toe iets baldadig. Iets verzetterig. Iets rebels. Of gewoon even iets volwassen. Dat kan ook.

Vandaag deed ik van congres. In Brussel. De stad waar iets meer dan 8 jaar geleden een congres mijn leven op zijn kop zette. Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinenkast dus ik zette deze keer mijn juffenbrilletje op en deed mijn haar plat tegen mijn hoofd zodat elke mogelijke aantrekkelijkheid in de kiem werd gesmoord en ik geen vodden zou aanvangen. Zoals ze dat in het schoon Vlaams zeggen.

Onder de indruk luisterde ik naar buitenlandse meneren en mevrouwen wiens Engels veel haar had en bijgevolg een uitdaging tot verstaan waren. Ik vroeg assertief aan de twee enthousiaste Nederlanders voor me of ze wat stiller konden praten. Het duurde een lange tijd voor ik het durfde vragen. Hun reactie was heerlijk onverwacht. Beiden verontschuldigden zich en ik had nadien een leuk gesprekje met hen. Toch weer een Hollander tegengekomen dus. (Monkelende glimlach om plots besef).

Na een tsunami van toespraken die me wat licht in het hoofd maakten, mochten we lunchen met sjieke broodjes en moderne wraps waarbij ik overal zocht tot ik iets tonijnerigs vond. Want ik ben een moeilijk mens aan tafel maar gelukkig alleen aan tafel.

Toen kwamen de workshops en daar zat ze. Kerygma. Of dat denk ik toch.

In tijden van blogmeetings en girlbloggers en blogawards holde ik van de ene meeting naar de andere met mijn ego onder mijn arm en mijn armen vol medebloggers. En zij schreef/schrijft zo leuk om te lezen en nog leuker om te benijden. Ze was het. Ja, ze was het!

En ik durfde niet. Ik durfde niet tegen haar zeggen: Hej, ben jij Ilse van Gentblogt?

Ik durfde niet. Zeker niet nadat ik me weer met volle enthousiasme en harig Engels in het pedagogische discours smeet zoals ik me altijd kan smijten.

Misschien moet ik terug meedoen aan blogmeetings? Dan zal ik het durven. Ja, dan durf ik het.

Advertisements

2 thoughts on “Grote mensen

zegt u het maar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s